Internet på hoteller – Så hurtigt kan du forvente at det er

Internet på hoteller – Så hurtigt kan du forvente at det er

Skal du bo på hotel, og kunne godt tænke dig en stabil internetforbindelse, som man nærmest altid har overalt man befinder sig? Så kan du i denne artikel læse hvad du kan forvente dig.

Wifi på hoteller

På langt de fleste hoteller i dag, så kan du forvente at der er wifi på værelserne. Det er især i europa at det er helt sikkert en del af værelset, men nogle steder på enten billige hoteller eller i de mere sydlige dele af verden, er det ikke sikkert at der er internet på alle værelser, hvor du måske skal bede om at få et værelse til at begynde med, som har trådløst internet på selve værelset.

Hvis der ikke er Wifi på værelset, så kan du gå op i recptionen og høre om der er en adgangskode, for at logge på hotellets trådløse internet, hvilket de ofte har mulighed for at give dig. Dog skal du forvente at det er imod betaling.

Hvor hurtigt kan du forvente at internettet på hotelværelset er?

Ikke særlig hurtigt. Ofte så bliver der lavet en indgang til kabler på hotellet, og der kommer ikke flere. Det betyder at langt de fleste hoteller har internet igennem telefonstikket, hvilket er bedre kendt som kobbernettet, hvilket betyder at det er relativt gammelt og bliver ikke opdateret særlig meget mere. Og når man skal få forbindelsen ud til over 100 værelser, som der er på mange hoteller, så bliver forbindelsen virkeligt langsom, når der er flere på afgangen. Derudover så er der også mange hoteller der bruger en wifi forstærker i stedet for en router, hvilket betyder at den godt nok forstærker det trådløse internet, men den er altså ikke lige så god som en router der er koblet op med kabel.

Hvad hvis der ikke er wifi på hotelværelset?

Hvis der ikke er wifi på hotelværelset, og du allerede har spurgt om det inden du besøger hotellet, så kan du købe en 4g router og købe et lokalt datakort i det pågældende land. Det koster ofte ikke ret meget og en 4g router fylder heller ikke ret meget, så der er sandsynligvis lige plads til den i din kuffert.

Når du bruger en 4G router, så er det vigtigt at du sikre dit internet med en VPN som er et virtuelt privat netværk som sikre at der ikke bliver logget ind på det fra andre end dem du ønsker skal logge ind.

Konklusion

Man skal aldrig forvente at der er en stærk og stabil internet forbindelse på hotellet, men hvis du føler overstående råd, så er du i hvert fald sikker på at du har internet på ferien, uanset om hotellet står for det eller ej. Og det er super simpelt at sørge for inden man tager afsted. Du kan finde nogle af de billigste mobile internet abonnementer til ferien på mit-bredbaand.dk som er en side der sammenligner og tester de forskellige internetprodukter.

Indlægs forfatter: skribent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *