Hvad er crowdlending og hvordan kan du investere i lån?

Hvad er crowdlending og hvordan kan du investere i lån?

Har du en opsparing i banken, som bare står og tiltrækker 0 kroner i renter? Så kan det være at du skulle overveje at få din opsparing til at vokse, ved at låne dine penge ud fra opsparingen til andre virksomheder eller privatpersoner og få afkast på oppe over 12 % om året i stedet.

Det er faktisk muligt at få bankens rolle og låne dine penge ud, og dette fænomen hedder crowdlending, og er det som denne artikel vil handle om.

Hvad er crowdlending?

Crowdlending er hvor ’’the crowd’’ går sammen om at finansiere forskellige lån. Det kan eksempelvis være et forbrugslån til en person på 10.000 kroner. Her går 1000 personer sammen om at investere 100 kroner i det pågældende lån, så man på den måde er flere om at låne pengene ud, men på den måde kan man også komme i gang for meget få penge. Det betyder også at du kan få spredt dine penge på mange forskellige lån og på den måde mindske din egen risiko.

En anden fordel ved denne type lån, som mange platforme har skabt, er buyback garanti, som sikre at hvis der er en dårlig betaler som enten betaler for sent i over 60 dage eller slet ikke betaler, så får du købt lånet af platformen, så de overtager det potentielle tab. Dette giver et langt mere stabilt afkast og væsenligt mindre risiko.  Læs en guide til crowdlending her hvis du vil vide mere omkring de forskellige platforme.

Hvordan investerer man i lån?

Hvis du gerne vil investere i lån, så kan du med fordel kigge på crowdlending platformen Mintos som er Europas største crowdlending platform og som har over 60.000 investorer i hele verden. Når du gerne vil investere i lån, så er det vigtigt at huske hvor lang en tidshorisont du har. For nogle lån har en længe på 5 år, mens andre forbrugslån har kun 30 dages varighed, og på den måde så er det lettere at få frigivet dine penge igen derfra.

Erfaringer med crowdlending

Der er utroligt mange der investerer i crowdlending i dag, og det er i hele Europa at folk er begyndt at få øjnene op for det. Så hvis du ønsker at finde nogle med erfaringer med crowdending, så kan du finde mange blogs rundt omkring på nettet, som kan fortælle hvad de syntes om crowdlending. Men det er de færreste der laver månedlige opdateringer hver eneste måned med deres afkast på de forskellige platforme, hvor meget de har investeret og hvad de har investeret i. Her kan du besøge stabiløkonomi.dk som beskriver i detaljer alt om hans investeringer. Du kan også se hans portefølje her

Indlægs forfatter: skribent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *